Uddannelse. Det er vigtigt. Og alle ved, at ved at dygtiggøre os, så åbner vi mulighederne, vi får, for at finde et godt eller bedre job. Og ja, der er ikke grænser for, hvilke fag du ikke kan blive uddannet – eller videreuddannet i. De fleste danskere ved også, at jo bedre, de kan dokumentere deres kvalifikationer, desto bedre står de på arbejdsmarkedet. Og jo, kom ikke og sig, at her ikke er ledige mennesker. Det er der. At der så er nogle arbejdspladser, der mangler arbejdskraft – er en anden sag. Du kan bare gå ind og kigge på forskellige fagforeningers sites. Der vil du kunne se, hvor stor ledigheden blandt deres medlemmer er. Du vil kunne se, om det er højtuddannede, eller om det er ufaglærte, der lider under ledighed.
Lær kunsten at præsentere
Du vil kunne læse ualmindeligt lange – og kedelige – analyser, som sikkert er skrevet af meget højtuddannede sociologer, der har brugt måneder på at lave research, men som med garanti aldrig nogen sinde har fået et tilbud om at komme på et kursus i præsentationsteknik. Det er jo håbløst at læse deres lange paragraffer og kapitler om ungdomsarbejdsløshed i Fredericia kommune. De har simpelthen ikke formået at sætte sig ind i, hvordan de skal skrive til internet brugere – og de læsere, der kun bruger internettet til at få oplysning fra. Vi sætter os jo ikke for at læse en fysisk bog, som vi eventuelt kan lave understregninger og skrive noter i. Vi sætter os ved skærmen og vil have bestemte oplysninger hurtigt. Gerne i korte formater, der ikke involverer, at vi skal bruge tid på at trætte øjnene.
Online universet
Laver de slet ikke kurser i præsentationsteknik, der specifikt henvender sig til dem, der skal ud med en besked eller en nyhed på internettet? Det kan jeg slet ikke forestille mig. Der findes jo mange kurser i præsentationsteknik, som forklarer, hvordan du skal bruge fx din krop og PowerPoint for at få gennemslagskraft, når du holder et oplæg for et publikum. Sådan fysisk – face to face.
Det er jo bare sådan, at der afholdes mange flere møder og præsentationer via de der digitale platforme. Og det er slet ikke usædvanligt, at du får tilsendt en – ofte meget lang – liste med henvisninger til andre sites, som du bør kigge på, når du interesserer dig for det ene eller det andet. Og her sker der så det, at du klikker ind på et af de sites, som du blev anbefalet. Hvad møder du? En af de der lange tekstmure, som du bare slet ikke kan få brudt ned i mindre afsnit eller kapitler, der er til at læse.
Du bliver derfor skuffet og frustreret. Afmelder eventuelt dit abonnement. Ønsker, at du kunne finde oplysninger på en anden måde. Du går måske på biblioteket og låner en bog om dit yndlingsemne.
Med frustration kommer du dog ikke langt. Så du opgiver måske totalt at videreuddanne dig. Og du sender en bøn om, at næste år, så vil der være flere sites, hvor de har lært at præsentere indhold på en god og spændende måde.